Kantoorstijl van OfficeCity stylist Ricky: Cinema Chic

Wij vroegen Ricky haar favoriete stijlen met ons te delen. De stijl "Cinema Chic" dompelt u onder in een wereld van weelderige elegantie, klasse en romantiek. Klassieke, art deco en retro bioscoopzalen komen samen binnen deze interieurstijl. De stijl wordt gekenmerkt door diepe kleuren, luxueuze stoffen, rijke texturen, geometrische patronen en details van goud en marmer.


Cinema Chic

"Cinema Chic geeft mij een heel vertrouwd gevoel. Het doet denken aan Jaren ’20 en de allure van deze tijd. In de snelle wereld waarin we nu leven mogen we soms wel iets meer terug naar een tijd waarin meer aandacht aan details werd besteed. Gelukkig is dit met interieur, kleur en materiaal heel goed te bereiken. En dit heeft dan weer effect op iedereen die in deze ruimte werkt of deze bezoekt. Met deze stijl kun je richting het Statige Chic gaan of je gaat meer de kant op van de Lounge-Salon sfeer. Planten, warme houttinten en zachte materialen doen het hier goed, evenals patronen in vloeren of stoffen. Het leuke is dat dit heel mooi uit kan komen in super strakke kantoorpanden maar net zo goed in gebouwen die deze bouwstijl al van zichzelf hebben. Het is altijd de keuze in hoeverre je een stijl doorvoert of combineert. Alleen al een vleugje van Cinema Chic doet heel veel!"

Ricky

Kleuren en patronen voor een vleugje Cinema Chic op kantoor

De interieurstijl "Cinema Chic" omarmt een kleurenpalet dat emotie en warmte toevoegt aan de ruimte. De kleuren worden zorgvuldig gekozen om de glamour van oude bioscopen en Hollywood-films te weerspiegelen.

  • Kleuren: Bordeauxrood, diepblauw, smaragdgroen, dieppaars en okergeel domineren deze stijl. Deze diepe tinten dragen bij aan de elegante en luxueuze uitstraling van de ruimte.
  • Gouden accenten: Gouden accenten worden vaak gebruikt om een vleugje glamour toe te voegen. Dit kan variëren van gouden lijsten voor spiegels en kunstwerken tot gouden afwerkingen op meubels en verlichting.
  • Patronen: Geometrische en art-deco patronen zijn typerend voor deze stijl. Denk aan zigzag- en chevron-ontwerpen op behang, kussens en tapijten, die de ruimte een karakteristieke retro-look geven.
  • Contrasterende combinaties: Patronen worden vaak gebruikt om contrast te creëren. Combineer bijvoorbeeld een weelderig fluwelen meubelstuk met een opvallend behang met gedurfde patronen om visuele interesse toe te voegen.

archangelarchangel
mdd-stoelenmdd-stoelen

Materialen die onmisbaar zijn bij een Cinema Chic interieur:

Aandacht voor materialen en verlichting zijn essentieel om de gewenste sfeer van glamour en nostalgie te bereiken.

  • Luxe stoffen: Materialen zoals fluweel, zijde en satijn voeren de boventoon. Deze stoffen voelen niet alleen luxe aan, maar dragen ook bij aan de zintuiglijke ervaring van de ruimte.
  • Gouden afwerkingen: Meubels en decoratieve elementen worden vaak aangevuld met gouden afwerkingen. Dit kan variëren van gouden poten van meubels tot gouden accenten op lampen en accessoires.
  • Kristal en glas: Kristallen kroonluchters, glazen tafelbladen en spiegels met geslepen randen zijn veelvoorkomende elementen die het licht reflecteren en bijdragen aan de algehele elegantie.
  • Theatrale verlichting: Kies voor kroonluchters met kristallen hangers, wandlampen met art-deco invloeden en sfeerverlichting om een warme en intieme sfeer te creëren. Om de nostalgische sfeer van oude bioscopen na te bootsen, is het belangrijk om zachte sfeerverlichting te hebben. Dit kan worden bereikt met dimbare lampen, wandlampen met gedempt licht en tafellampen met zachte tinten.
  • Glazuur en marmer: Marmeren vloeren, tafelbladen en aanrechtbladen kunnen de ruimte onmiddellijk verheffen. Het klassieke uiterlijk van marmer voegt een gevoel van verfijning toe. Geglazuurde tegeltjes gaan goed samen met marmer. Ga voor diep warme kleuren en durf te spelen met patronen als bijvoorbeeld hexagon en Hongaarse punt.

Ricky's favoriete "Cinema Chic" producten van OfficeCity

Onze interieurstylist Ricky

Zolang Ricky het zich kan herinneren is ze al bezig met interieur. Het heeft haar altijd geïntrigeerd hoe sfeer wordt gecreëerd. Hoe kleur, materiaal, indeling, licht en producten ervoor kunnen zorgen dat iemand zich op zijn plek voelt. Na de opleiding aan het Nimeto te Utrecht (reclame-en presentatietechnieken) is Ricky snel aan de slag gegaan in de interieur branche. Na wat freelance werk voor designers heeft ze 18 jaar interieur adviezen gegeven in de particuliere sector. Enkele jaren geleden heeft ze de stap gemaakt naar de zakelijke sector. Ze wil zich graag blijven ontwikkelen. Ricky: “Het leuke is, of je nu een etalage inricht of een kantoor van 4 verdiepingen, in de basis is het werk hetzelfde. Wat wil je klant bereiken? Hoe vertaal ik die wensen in de praktijk? Ik luister, filter en geef soms wat extra pit aan een project of breng wat meer rust om een eenheid te bewaren.” Inleven in de klant is absoluut de sterke kant van Ricky. Hierdoor kan ze in iedere situatie persoonlijk advies geven.


Samen met een stylist het interieur van uw kantoor onder handen nemen?

Onze stylisten hebben jarenlang ervaring en kunnen u helpen bij het vinden van een persoonlijke stijl, passend bij uw merk. Wij kunnen u bijstaan vanaf de conceptontwikkeling tot realisatie.

U bent van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 welkom in onze showroom in Haarlem. Maak bij voorkeur een afspraak zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.


T: +31 (0) 23 302 00 80
M: info@officecity.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:30


Adres:
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
Noord-Holland, Nederland


Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.