Thuiswerkplek

Het is belangrijk om ook tijdens het thuiswerken ergonomisch verantwoord te werken. Indien de thuiswerkplek is ingericht met een goed instelbare bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau kunnen lichamelijke klachten als nekpijn en rugpijn worden voorkomen. Werk volgens de ARBO normen en kies ook voor een goede ergonomische thuiswerkplek.

28 Producten

Aflopend sorteren

28 Producten

Aflopend sorteren

Thuiswerkplek informatie

Thuiswerkplek

Thuiswerken wint bij menig bedrijf aan populariteit, maar de ergonomie wil dan nog wel eens vergeten worden. Werknemers werken bijvoorbeeld aan de eettafel of keukentafel en zitten op een normale eetkamerstoel. Indien lang achter elkaar wordt gewerkt is het belangrijk om de thuiswerkplek goed in te richten. Werk ook thuis aan een ARBO goedgekeurd bureau en een ARBO goedgekeurde bureaustoel en zorg voor een gezonde zithouding en houd de arbeidsproductiviteit op pijl.

Thuiswerkplek inrichten

Om een thuiswerkplek in te richten is het uiteraard belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte. Om voldoende werkruimte te hebben is het aan te raden om te kiezen voor een bureau met een minimale breedte van 160cm en een minimale diepte van 80cm. Om afwisselend zittend en staand te werken kan gekozen worden voor een zit/sta bureau. Op deze manier kan elektrisch de hoogte van het bureau worden ingesteld en kan afwisselend zittend en staand gewerkt worden. Indien de beweging tijdens een werkdag voldoende is kan ook worden gekozen voor een standaard bureau die met een inbussleutel in hoogte te verstellen is.

Thuiswerkplek bureaustoel

Om tijdens de thuiswerkdag comfortabel te zitten is het aan te raden om te kiezen voor een bureaustoel met voldoende instelfuncties. Zo dient de bureaustoel in hoogte verstelbaar te zijn, dienen de armleuningen instelbaar te zijn en is synchroon mechanisme een functie die niet mag ontbreken. Daarnaast is het handig als de bureaustoel beschikt over een zitdiepte instelling.

Copyright © 2023 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.