Kantoor huisvesten in een plantenkas

Hoe zorg je ervoor dat een plantenkas omgetoverd wordt tot een sfeervol kantoor? Met deze vraag kwam FM Group uit Aalsmeer bij ons in de showroom. Als marktleider in floriculture was het de wens om veel planten en groen te betrekken binnen dit project. Planten regelden zij zelf, de rest mocht OfficeCity verzorgen! Zie hier het eindresultaat:


Uitdaging: grote open ruimte en verlichting

Met een schets van de ruimte kwam FM Group bij ons in de lucht. Ze waren net eigenaar geworden van een grote kas en hier moest een kantoor in gevestigd worden. Wat vast stond waren de maten, het aantal werkplekken en de wens dat de core business meteen te herkennen is in de styling. Groen en planten dus! De uitdaging zat hem vooral in de ruimte hoe benut je de hoogte en hoe ga je om met het licht? Het is dan wel een kas maar het is niet altijd licht en de centrale verlichting zit bovenin de nok. De werkplekken hadden daardoor extra licht nodig. Voor interieurstylist Sabine juist een geweldige uitdaging! Sabine: "We werken gewoon de hoogte in en halen (kunst)daglicht naar binnen! Akoestische panelen zijn ook in hangende variant verkrijgbaar. Naast het reguleren van akoestiek zorgen deze panelen voor sfeer en accenten. Enerzijds wordt de hoogte doorbroken, waardoor het geheel minder leeg voelt. Anderzijds trekt het juist de aandacht naar het mooie open en industriële aspect van de kas."

archangelarchangel
mdd-stoelenmdd-stoelen

Wegnemen van grootste stressfactor: planning en logistiek

Er waren ook uitdagingen. Iets waar de eindklant én MENA stijlduo zich niet druk om hoefde te maken, omdat onze binnendienst die stress uit handen nam. Hoe kregen we alles op tijd bij de klant? Normaal verzamelen we bij grote projecten alles en brengen het in één levering. Dit geeft de minste onrust op de werkvloer van de klant. Dit project was redelijk last minute en enkele fabrikanten zijn in de zomer een paar weken gesloten. Het was een puzzel en we hebben in overleg met de klant besloten de levering toch op te splitsen in twee delen. De bureaus en bureaustoelen werden geleverd direct na oplevering van het pand. Sabine: “Leveringen opsplitsen heeft bij grote projecten niet onze voorkeur, maar we handelen altijd in het belang van de klant. Up and running in de zomer was de vraag. Dat is gelukt!”.

Shop de look van FM Group

OfficeCity Stylist: Sabine

Wanneer de telefoon gaat voor een nieuw project jeuken de creatieve handen van Sabine. Er is geen dag dat ze niet bezig is met creaties. Van interieurstyling tot fotografie. Sabine heeft gestudeerd aan Akademie Voque. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in Media Mode Styling, Media Interieur Styling en All-Round stylist. Vanuit haar eigen Studio NEON in Haarlem plant en dirigeert ze photoshootproducties en geeft ze advies op het gebied van kleur, interieur en verkoopstyling. Vanaf 2018 is ze als Projectadviseur en Interieurstyliste werkzaam bij OfficeCity.

Samen met een stylist het interieur van uw kantoor onder handen nemen?

Onze stylisten hebben jarenlang ervaring en kunnen u helpen bij het vinden van een persoonlijke stijl, passend bij uw merk. Wij kunnen u bijstaan vanaf de conceptontwikkeling tot realisatie.

U bent van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 welkom in onze showroom in Haarlem, of neem contact met ons op voor een afspraak bij u op locatie. Maak bij voorkeur een afspraak zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.


T: +31 (0) 23 302 00 80
M: info@officecity.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:30


Adres:
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
Noord-Holland, Nederland


Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.