Zit sta bureaus

Een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau is ideaal geschikt om de hoogte van het bureau regelmatig te verstellen, om zo ergonomisch verantwoord te werken. Het is natuurlijk ook makkelijk als er veel verschillende mensen aan hetzelfde bureau werken.

Items 1-30 van 36

Pagina
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 36

Pagina
Aflopend sorteren

Elektrisch zit sta bureau kopen

Zit sta bureaus

Voorkomen lichamelijke klachten op kantoor

Veel lichamelijke klachten ontstaan doordat de werknemer tijdens het werk te lang een zittende houding aanneemt. Uit verschillende onderzoeken is inmiddels gebleken dat afwisselend staand en zittend werken heel veel klachten kan voorkomen. Vooral rugpijn en nekklachten nemen af als er regelmatig afgewisseld wordt tussen zitten en staan. Het is dan ook begrijpelijk dat zit sta bureaus in steeds meer kantoren populair zijn.

Ergonomische voordelen van een zit sta bureau

Ook in de periode dat de werknemer zittend het werk doet, is een goede hoogteafstelling van het bureau erg belangrijk. Als het bureau en de bureaustoel ook nog door verschillende werknemers gebruikt worden, neemt dit belang nog meer toe, omdat deze verschillende werknemers natuurlijk ook verschillend van lengte en lichaamsbouw zijn. Al onze sta zit bureaus zijn elektrisch en bij sommige uitvoeringen is het ook mogelijk een aantal standen in het geheugen op te slaan. Een sta zit bureau kan heel gemakkelijk in de vereiste hoogte versteld worden. De bureaus die wij leveren kunnen in hoogte versteld worden vanaf 64 cm tot en met 135 cm. Geschikt dus voor zowel ergonomisch verantwoord zitten als op de juiste hoogte staand werken. De ervaring wijst uit dat een werknemer met een sta zit bureau gemiddeld per werkdag 80 tot 120 minuten minder zit dan een werknemer die een bureau heeft dat niet geschikt is om staand achter te werken. Meer lichaamsbeweging bevordert de gezondheid en zorgt ervoor dat de werknemer dus productiever kan zijn. Vanzelfsprekend is voor een ideale ergonomisch verantwoorde situatie, een optimaal instelbare bureaustoel vereist.

Nog meer voordelen van afwisseling van staand en zittend werken

Na een aantal uren zittend werken, slaat gewoonlijk aan het eind van de dag de vermoeidheid toe, de laatste uren van de werkdag zijn meestal de zwaarste uurtjes. Hoewel het gevoel misschien is dat je van zitten uitrust en van staan moe wordt, is dit toch niet het geval: regelmatig gaan staan laat het bloed beter circuleren en geeft na een aantal uren zitten juist een fitter, frisser gevoel. Begrijpelijkerwijs verhoogt dit de productiviteit en omdat de werknemer ook fitter naar huis gaat, is er ook meer fut om ‘s avonds bijvoorbeeld nog even te gaan sporten. Dan is er echt sprake van een win-winsituatie. Sta zit bureaus zijn vanzelfsprekend duurder dan vaste bureaus, maar omdat een sta zit bureau de productiviteit verhoogt, het ziekteverzuim zal doen dalen en ook het gevoel van welbevinden van de werknemers verbetert, verdient een dergelijk bureau zichzelf na verloop van tijd terug. Bij afwisselend staand en zittend werken worden ook nog extra calorieën verbrand en dat is nog een extra voordeel. Om uw bedrijf nog meer gezondheidsgericht en productiever te maken, kunnen wij ook in hoogte verstelbare vergadertafels leveren. Uit onderzoek is gebleken dat staand vergaderen veel efficiënter verloopt. Om de mogelijkheid te hebben de vergaderingen te notuleren, even iets neer te leggen, een glaasje water neer te zetten is het handiger bij het staand vergaderen wel om een tafel heen te gaan staan.

Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.