Wat is een goede ergonomische bureaustoel?

Wat maakt een goede bureaustoel goed? Het meest belangrijk zijn de instellingsmogelijkheden. Gelukkig zijn er verschillende richtlijnen die u hierbij een handje kunnen helpen. Wanneer u diverse stoelen heeft gevonden die aan de richtlijnen voldoen en u heeft ze allemaal goed ingesteld naar uw lichaam is het verder een kwestie van smaak. Wat vindt u mooi en welke zit lekker?


Een goede bureaustoel, de basis:

  • Hoogte: Een goede bureaustoel begint met de juiste hoogte. De stoel moet een hoogte hebben die je kunt aanpassen tussen 41 en 55 cm. Dit stelt je in staat om je voeten plat op de grond te houden en je knieën in een hoek van 90 graden te houden. De rugleuning moet tot minimaal uw schouders komen.
  • Zitvlak: Een vlakke zitting van minimaal 40 cm breed en een verstelbare zitdiepte van 38 tot 48 cm.
  • Rugleuning: Met een breedte van 36 tot 46 cm en een hoogte van minstens 37 cm biedt het de ideale ondersteuning voor je onderrug en schouderbladen.
  • Armleuningen: Kies voor armleuningen die tussen 20 en 30 cm in hoogte verstelbaar zijn, met een breedte van 5 cm en een lengte van 20 cm voor een optimale ondersteuning.
  • Onderrug: De stoel is voorzien van een instelbare lendensteun (meer ondersteuning voor de onderrug).
  • Veilig: Een goede bureaustoel is niet alleen functioneel, maar ook veilig. Let op een vloeiend ontwerp zonder scherpe randen en uitstulpingen.

Wanneer u de juiste stoel gevonden heeft volgt het instellen van de bureaustoel. Tips voor het ergonomsich instellen van uw bureaustoel volgens de arbo regels..

Goede bureaustoel Top 4

Voor iedereen en voor ieder budget een goede bureaustoel?

Wilt u zeker zijn dat u een goede bureaustoel voor uw werkplek koopt? Bij OfficeCity hebben we een groot assortiment goede ergonomische bureaustoelen. Zo is er voor iedereen en ieder budget een bureaustoel. Onze specialisten zijn getraind in alle ergonomische richtlijnen en voorzien u graag van advies.

U bent van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 welkom in onze showroom in Haarlem. Maak bij voorkeur een afspraak zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.


T: +31 (0) 23 302 00 80
M: info@officecity.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:30


Adres:
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
Noord-Holland, Nederland


Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.