Bureaustoelen

Een goede bureaustoel is onmisbaar op de werkvloer. Een ergonomische bureaustoel stimuleert een goede zithouding en dat zorgt er weer voor dat lichamelijke klachten zoals rugpijn en nekpijn voorkomen worden. Bij Officecity hebben we een ruim aanbod aan bureaustoelen die u compleet op uw persoonlijke voorkeuren kunt afstellen.

Items 1-40 van 58

Pagina
Aflopend sorteren

Items 1-40 van 58

Pagina
Aflopend sorteren

Bureaustoelen kopen

Het belang van een goede, ergonomisch verantwoorde bureaustoel

Het belang van een goede, ergonomisch verantwoorde bureaustoel

Bij het uitzoeken van een bureaustoel, wordt er in eerste instantie vooral gelet op het uiterlijk, het design van de stoel. Dat is begrijpelijk want een mooi ingerichte kantoorruimte is prettig om in te werken en ook representatief. Het is echter vooral belangrijk dat werknemers vele uren op een bureaustoel kunnen doorbrengen zonder dat zij nek- schouder- of rugklachten krijgen. Een ergonomische bureaustoel zorgt voor een hogere productiviteit. Het is dus van belang dat de stoel afgesteld kan worden op de lichaamsverhoudingen van degene die erop zit. Omdat tegenwoordig op kantoor niet altijd dezelfde personen op dezelfde stoel zitten, is het ook van belang dat deze instellingen gemakkelijk te veranderen zijn. Officecity heeft veel van dergelijke bureaustoelen in haar collectie. De meeste van deze stoelen kunnen een gewicht tot 120 kg dragen, maar als de belastbaarheid groter moet zijn, kan Officecity hiervoor ook speciale bureaustoelen leveren.

Wat is de beste bureaustoel?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven: er zijn verschillen in wat men prettig vindt: De een vindt het erg prettig als de stoel een rugleuning heeft met een netbespanning, terwijl een ander de voorkeur geeft aan een stoel die met leer bekleed is of aan een stoel met een textiele bekleding. Het blijft hierbij natuurlijk wel van belang dat de stoel goed instelbaar is, zodat de hoeken van armen en benen 90 graden zijn als er zittend aan het bureau gewerkt wordt. Om deze ideale instelling te bereiken, moeten bij goede bureaustoelen zowel de zitting, de armleuningen als de lendensteun versteld kunnen worden. De bureaustoelen in ons assortiment voldoen aan de ARBO-norm en zijn dus ARBO goedgekeurd. Wij hebben o.a. het merk Interstuhl in onze collectie, een merk dat 10 jaar garantie geeft en waarvan wij weten dat onze klantenkring er zeer tevreden over is. Andere topmerken die wij kunnen leveren zijn bijvoorbeeld Dauphin, KOHL en Wilkhahn. Ook in het goedkopere segment kunnen wij goede bureaustoelen leveren.

Bureau en bureaustoel

Het is niet alleen belangrijk om een goede bureaustoel te kopen, maar ook de combinatie met het bureau is van belang. Als het bureau in hoogte versteld kan worden, is het ook makkelijker de juiste combinatie te maken met de hoogte van de verstelbare armleuningen, de armen kunnen dan ontspannen rusten op de leuningen en het bureaublad. Als er dan ook nog gekozen wordt voor een zit/sta bureau, is er sprake van een ideale situatie. Het zitten op de bureaustoel kan dan afgewisseld worden met periodes van staand werken en dat is voor de gezondheid van groot belang.

Kopen van een bureaustoel

Bij het kopen van een bureaustoel spelen allerlei overwegingen een rol: er kan gekozen worden voor een design bureaustoel of voor een meer basic variant. Ook kan er gekozen worden voor meer of minder mogelijkheden tot instellen. Vanzelfsprekend speelt ook uw budget een rol. Als u er, ondanks de keuzehulp op onze website, toch niet helemaal uitkomt, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice, zij kunnen u adviseren. Wij verkopen graag een bureaustoel die voldoet aan wat u wenst en kunnen desgewenst ook andere kantoormeubelen leveren zodat uw kantoor met smaak en comfort ingericht kan worden.

Copyright © 2023 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.