Wat is het verschil tussen een verstelbaar bureau en een zit-sta bureau?

Zowel een verstelbaar bureau als een zit-sta bureau zijn ontworpen om de gebruiker de mogelijkheid te bieden om de hoogte van het bureau aan te passen, maar ze hebben verschillende kenmerken en functies. Wij leggen graag de verschillen aan u uit.


Verstelbaar bureau

Een verstelbaar bureau is een bureau waarvan de hoogte kan worden aangepast, maar meestal binnen een beperkt bereik. Het kan worden verhoogd of verlaagd om de hoogte aan te passen aan de voorkeur van de gebruiker of om ergonomische redenen. Verstelbare bureaus kunnen handmatig worden aangepast met behulp van een hendel, slinger, inbussleutel of met een simpele druk op de knop. Soms is het elektrische systeem voorzien van een memory functie waardoor u moeiteloos uw favoriete hoogte terug kunt vinden. Dit is ideaal wanneer het verstelbare bureau gebruikt wordt als flexplek en er meerdere mensen aan hetzelfde bureau werken. Een verstelbaar bureau is vaak goedkoper dan een zit-sta bureau. Ons Verstelbaar bureau Basic is snel uit voorraad leverbaar en is een uitstekende keuze voor een zeer vriendelijke prijs.

Alle verstelbare bureaus

 

Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is een specifiek type verstelbaar bureau dat is ontworpen om de gebruiker in staat te stellen naast een zittende houding ook gemakkelijk over te schakelen naar een staande houding tijdens het werken. Deze bureaus hebben meestal een groter bereik van hoogteverstelling dan traditionele verstelbare bureaus. Ze kunnen worden verlaagd tot een reguliere zithoogte en kunnen ook worden verhoogd tot een hoogte die geschikt is om staand te werken. De meeste zit-sta bureaus zijn elektrisch te bedienen. Met een memoryfunctie kunnen gebruikers eenvoudig hun eigen favoriete hoogte opslaan zodat ze deze niet steeds opnieuw hoeven uit te vinden. Ideaal voor een flexplek. Een mooi instapmodel zit sta bureau is onze Zit sta bureau elektrisch Basic 2 (NPR).

Alle zit-sta bureaus

 

archangelarchangel
mdd-stoelenmdd-stoelen

Verschil in hoogte tussen verstelbaar bureaus en zit-sta bureaus

 

Verstelbaar bureau:    meestal verstelbaar tussen 62-85cm
Standaard zit sta bureau: meestal verstelbaar tussen 73,5-123,5cm
NPR* zit sta bureau:   meestal verstelbaar tussen 65-130cm
*Nederlanders zijn gemiddeld langer dan de gemiddelde Europeaan. Daarom is er de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR 1813). Het vereiste verstelbereik is in deze norm groter dan de europese norm (NEN 527). Bent u langer dan 192 centimeter? Dan raden we een NPR bureau aan.

 

Het belangrijkste verschil tussen een zit-sta bureau en verstelbaar bureau

Het belangrijkste verschil tussen een verstelbaar bureau en een zit-sta bureau is dus het bereik van hoogteverstelling en het vermogen om gemakkelijk over te schakelen tussen zitten en staan. Een zit-sta bureau biedt meer flexibiliteit en ergonomische voordelen, omdat het de gebruiker in staat stelt om gedurende de dag regelmatig van houding te veranderen, wat kan helpen om de belasting op de rug, nek en benen te verminderen en het algemene welzijn te bevorderen. Een traditioneel verstelbaar bureau kan echter voldoende zijn als u alleen af en toe de hoogte wilt aanpassen zonder regelmatig tussen zitten en staan te wisselen.

Deze klanten gingen u voor

Van ontwerp tot realisatie hebben we samengewerkt aan een schitterend resultaat

Lees alle Trustpilot reviews hier.

Voor ons kantoor van het samenwerkingsverband hebben we nieuwe tafels gekocht bij Office-City. Het hele proces is goed verlopen. Er werden staaltjes hout opgestuurd, we hadden de mogelijkheid om de afleverdatum te wijzigen en toen wij op het laatste moment besloten dat de meubels toch gemonteerd moesten worden werd dat voor ons geregeld.

Mooie nieuwe meubels

Van Dongen

Niets op aan te merken. Correcte levering, montage van bureau was even werk maar niet moeilijk, heel tevreden met m'n nieuwe standing desk! Memory-functie werkt voorbeeldig. Ik wissel meerdere keren per dag tussen zitten en staan. Ik zou het meteen aanraden!

Prima bureau voor de prijs

L. van de Velde

Op advies van een kennis en aanvullende informatie van een uiterst behulpzame medewerkster van Officecity Kantoormeubelen deze UP kruk aangeschaft, in combinatie met een elektrisch verstelbaar bureau. Wat een verademing! Het bureau is erg mooi en zeer eenvoudig (+ vrijwel geruisloos) in hoogte te verstellen. Helemaal makkelijk zijn is de memory functie voor 4 verschillende standen. Snel geleverd en goed verpakt allemaal.

Wij hebben goede ervaringen

Team Vyverberg BV

Een aantal weken geleden hebben wij een aantal bureaustoelen besteld bij Officecity Kantoormeubelen. De stoelen waren snel geleverd en waren ook allemaal al in elkaar gezet. De bureaustoelen zitten goed en rollen goed over ons tapijt heen. Al om al een fijne ervaring!

Super kruk UP & bureau, snel geleverd, goed advies

Bianca

Vanaf bestelling tot aan levering is alles perfect geregeld. Duidelijk communicatie via de mail en ook de bezorger was enorm vriendelijk, hij heeft zelf de kasten mee naar binnen gedragen. Echt een top service!

Top levering

Hooijmans

Verstelbare bureaus en zit-sta bureaus bij onze klanten

Zelf het verschil tussen de bureaus ervaren?

Wilt u wel eens ervaren hoe het is om te werken achter een sta bureau of wilt u advies over welk bureau het beste bij u past? Heeft u meerdere bureaus nodig voor uw werkplek en wilt u dat deze bureaus geschikt zijn voor al uw medewerkers? Kom dan eens bij ons langs! Wij hebben jarenlang ervaring en kunnen u van passend advies voorzien.

U bent van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 welkom in onze showroom in Haarlem, of neem contact met ons op voor een afspraak bij u op locatie. Maak bij voorkeur een afspraak zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.


T: +31 (0) 23 302 00 80
M: info@officecity.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:30 - 17:30


Adres:
Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ Haarlem
Noord-Holland, Nederland

Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.