Wat is brandwerend?


Een brandwerende archiefkast is gemaakt om de inhoud gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand. De beschermingsfactor wordt uitgedrukt in tijd, namelijk 30, 60 of 120 minuten. Deze tijden geven aan hoelang een kast in vuur mag staan voordat in de kast een kritische temperatuur wordt bereikt.

Papier opbergen

Papier zal vanaf een temperatuur van 176 graden celcius chemische reacties vertonen zoals verkleuren en omkrullen. Daarvoor zijn de brandwerende archiefkasten bedoeld.

Data opbergen

Diskettes en cd-roms dienen opgeborgen te worden in een zogenaamde brandwerende datasafe. Deze beschermen de data tegen een temperatuur van meer dan 52 graden celcius. Wordt deze temperatuur namelijk bereikt zonder dat deze opgeborgen zijn in een brandwerende datasafe zullen er beschadigingen optreden en zal er data verloren gaan.

Testen

De brandwerende kasten worden getest door verschillende onafhankelijke testinstituten. Dit wordt gedaan door de kasten gedurende 1 of 2 uur bloot te stellen aan een temperatuur van 1000 graden celcius. Hierna volgt een valtest tot 9 meter hoogte op een ondergrond van puin en afval om de val van een etage na te bootsen. Na deze valtest gaat de kast weer de oven in. Tijdens deze test en na een natuurlijke afkoeling van circa 12 uur mag de temperatuur in de kast niet boven de genoemde waarden komen.

Officecity assortiment

Wij hebben een uitgebreid assortiment brandkasten in verschillende uitvoeringen en afmetingen. In onze webwinkel staat slechts een klein deel van wat wij kunnen leveren. Buiten brandwerende kasten hebben wij ook verschillende inbraakwerende archiefkasten. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Bekijk hier ons assortiment brandwerende archiefkasten

Copyright © 2008-2024 OfficeCity Kantoormeubelen B.V.