Trend in kantoormeubilair: de bureaufiets

Een paar jaar geleden was het zó apart dat verschillende websites er een artikel over schreven: een docente die haar leerlingen op een fiets zette om te zorgen dat ze geconcentreerd aan de slag gingen en tegelijkertijd aan hun gezondheid werkten. Niet alleen dat project was een doorslaand succes, het idee van fietsen achter een bureau begon ook bij bedrijven steeds populairder te worden.

De school in kwestie, was een basisschool in North Carolina in de Verenigde Staten. Ze deden mee aan een Read and Ride programma, waarin alle bureaus in één klaslokaal zijn vervangen door hometrainers. De leraren stimuleren de leerlingen ook echt om de fietsen te gebruiken. En wat bleek? Leerlingen werden niet alleen fitter door de fietsen, maar hun resultaten werden ook beter. Ze konden zich beter concentreren op hun taken en waren ook nog eens sneller klaar. Ook op kantoor kunt u profiteren van een betere concentratie en meer productiviteit met een bureaufiets!

De voordelen van een bureaufiets
Op deze blog hebben we het al regelmatig gehad over de gevolgen van langdurig zitten op onze gezondheid. Als medewerkers lang stilzitten en kijken naar een beeldscherm, kunnen ze nek- of rugklachten ontwikkelen. Een zit / sta bureau is een optie die het overwegen waard is, maar zoekt u een andere manier om medewerkers tijdens kantooruren meer te laten bewegen? Dan is een bureaufiets wellicht een geschikte optie. De bureaufiets stimuleert de doorbloeding en de stofwisseling en voorkomt die vervelende, lichamelijke klachten. Bovendien zijn mensen die bewegen tijdens het werken gelukkiger, productiever en ervaren minder stress.

De verschillende opties van Officecity
De bureaufiets is een ideaal hulpmiddel om te zorgen dat medewerkers voldoende bewegen tijdens kantooruren. Officecity heeft verschillende soorten bureaufietsen in het assortiment:

  1. De Oxistep
    Een hoog model bureaufiets, ideaal voor onder een zit / sta bureau. Dit model beschikt over een trapweerstand (micro verstelling), een digitaal display dat de snelheid, afgelegde afstand, verstreken tijd en verbrande calorieën toont. Het zadel is in hoogte te verstellen zodat het precies op de juiste hoogte afgesteld kan worden. De Oxistep is gemakkelijk op te vouwen, ideaal om de bureaufiets op te bergen als hij even niet gebruikt wordt.
  2. De Oxibike
    De Oxibike is een robuuster model voor onder een zit /sta bureau. Het model beschikt over een trapweerstand waarmee u gemakkelijk kunt instellen hoe zwaar het trappen is. Het zadel is zowel in hoogte als in diepte te verstellen. Het vliegwiel van 5 kilo zorgt ervoor dat dit model iets duurzamer is dan de Oxistep. Daarnaast is de Oxibike ook geschikt voor langere en zwaardere mensen.
  3. De Oxidesk
    De Oxidesk is een bureaufiets waar een bureau aan vast zit. Hierdoor kunnen dagelijkse werkzaamheden fietsend worden uitgevoerd. De Oxidesk heeft een bureaublad met een dikte van 12 mm met een slanke en moderne uitstraling. Onder het blad zit een elektrische fiets die gemakkelijk met de voeten te bedienen is. Het mooie aan dit ontwerp is dat het bovenlichaam stil blijft tijdens het fietsen, zodat medewerkers zich volledig op hun werk kunnen focussen. Zowel het bureaublad als de zitting is in hoogte en diepte te verstellen zodat de werkplek geschikt is voor iedere medewerker.

Is uw kantoor al klaar voor fietsbureaus? Onze klantenservice adviseert u graag!